RAINBOW BREAKFAST

Rainbow Breakfast este o întâlnire de networking pentru angajați și angajatori incluzivi din companiile partenere. Evenimentul are loc sub umbrela Unicorns@Work, un proiect prin care creștem nivelul de incluziune și angajabilitate al persoanelor LGBT+ pe piața muncii din România. 

RAINBOW BREAKFAST 27 IULIE 2023

Am avut plăcerea de a organiza cel de-al doilea Rainbow Breakfast din acest an, în cadrul săptămânii Pride, la reședința Ambasadorului Norvegiei în România (mulțumim Excelenței Sale Siri Barry, însărcinatului cu afaceri Elin Widsteen, ofițerului de granturi SEE Dolores Neagoe și întregului personal al Ambasadei pentru ospitalitate și parteneriat).

Concepută ca un eveniment de networking pentru angajatori și companii incluzive, discuția de astăzi de la Rainbow Breakfast a explorat modalitățile prin care putem construi "parteneriate autentice și reciproc îmbogățitoare între organizațiile LGBTQIA+ și întreprinderi".

Cu ajutorul lui Dan Bjorke, directorul executiv al Oslo Pride, invitații noștri au explorat modalități strategice și practice prin care sectorul privat ar putea amplifica un mesaj pozitiv despre incluziune și ar putea contribui la o cultură în care diversitatea este prețuită, nu doar în cadrul organizației lor, ci și la nivel societal.

Un imens mulțumesc gazdelor noastre, Ambasada Norvegiei la București, partenerilor noștri, Oslo Pride, amabilului nostru susținător (IBM) și tuturor invitaților care au onorat invitația noastră de a se alătura conversației.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

                                         RAINBOW BREAKFAST 16 MAI 2023

Pentru a marca IDAHOBIT (17 mai - Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei), MozaiQ a organizat pe 16 mai Rainbow Breakfast, un eveniment de networking cu scopul de a implica și încuraja parteneri din sectorul privat să implementeze metode concrete pentru a crește gradul de incluziune a persoanelor LGBTQIA+ pe piața muncii din România.

În cadrul acestui eveniment a fost lansat ”Ghidul incluziunii LGBTQIA+ pe piața muncii din România”, dezvoltat de Roxana Marin.

Pe de-o parte, rolul sectorului privat în încurajarea schimbării pentru persoanele LGBTQIA+ ține de capacitatea acestuia de a constitui o masă critică la nivel social pentru a influența pozitiv politici publice și pentru a îmbunătăți percepția populației generale despre comunitate.

Pe de altă parte, companiile incluzive au un impact pozitiv direct asupra vieții angajaților lor LGBTQIA+. Petrecem aproximativ o treime din timp la locul de muncă, iar o cultură organizațională incluzivă are consecințe directe asupra calității vieții angajaților LGBTQIA+, asupra nivelului lor implicare și asupra productivității.

Le mulțumim participanților și companiilor care s-au alăturat conversației și care doresc să își asume un rol în schimbarea realităților angajaților LGBTQIA+: Societe Generale Global Solution Centre, Google, PTC, Ernst & Young, UiPath, Bunge, Accenture, Procter & Gamble, LATITUDINES53 by MANASC ISAAC, SNC-Lavalin Romania SA, IKEA, Institutul pentru Politici Publice.

De asemenea, mulțumim din inimă pentru ospitalitate partenerilor din cadrul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria and the Republic of Moldova, care au găzduit evenimentul, și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, care susțin întregul proiect Unicorns@Work. 

RAINBOW BREAKFAST 12 OCTOMBRIE 2022

Asociația MozaiQ a organizat conferința ”Incluziunea tinerilor LGBTQ+ în universități și integrarea lor pe piața muncii”, care a avut loc la Centrul Ceh.

In cadrul acestui eveniment s-au dezbatut urmatoarele teme:

     Speakers: Roxana Marin (Director de Advocacy // MozaiQ), Yvonne Irimescu (Manager de Proiect // MozaiQ)

     Speakers: Mihaela DAVIS (Accenture Romania), Adina ALIONTE (Societe Generale Global Solution Centre Romania), Michi ANTON (Societe Generale Global Solution Centre Romania), Moderator: Andrei Luca (MozaiQ)

                                                             RAINBOW BREAKFAST 2 IULIE 2022

În cadrul acestui eveniment, alături de asistentul nostru social Victor Pînzariu, am discutat despre incluziunea persoanelor refugiate LGBT+ în câmpul muncii și integrarea lor socială pe termen mediu și lung. 


Ne dorim ca eforturile organizației noastre de a ajuta refugiații LGBT+ să se integreze în câmpul muncii să fie împărtășite mai departe și să ajungă atât la angajații LGBT+, cât și la managerii din departamentele de HR și CSR ale companiilor partenere. 

In cadrul evenimentului s-au dezbatut urmatoarele teme: